Το Αργύρι είναι το τελευταίο από τα χωριά του Δήμου Αργιθέας (Βραγκιανά, Μάραθος, Καταφύλι, Αργύρι) αλλά και το τελευταίο στο ΝΔ άκρο του Νομού Καρδίτσας. Συνορεύει με το Νομό Ευρυτανίας, Αρτας και Αιτωλοακαρνανίας. Είναι ένα από τα χωριά της Αργιθέας και ευρύτερα των Αγράφων, στην ΝΔ οροσειρά της Πίνδου.
Είναι κτισμένο σε υψόμετρο 850μ. με περίφημη θέα προς τα χώρια του βάλτου, τον Πλατανιά παραπόταμο του Αχελώου. Απέχει 90 χλμ. από το Μουζάκι και 15 χλμ. από τα Βραγκιανά. Οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται με την κτηνοτροφία και την γεωργία. Αρκετοί νέοι απασχολούνται εποχιακά με τον τουρισμό σε διάφορα νησιά της Ελλάδος. Το Αργύρι έχει δύο οικισμούς, την Μεγάλη Πέτρα (Γριάλιστα) και τον Μακρύκαμπο (Πράβα και Κουσιάρα).
Διαθέτει κέντρο υγείας, σύγχρονο ΚΕΠ, ξενώνες, παντοπωλεία, φούρνο, καφενεία και ταβέρνες, ενώ λειτουργεί σχολείο και νηπιαγωγείο.
Το Αργύρι του Δήμου Αργιθέας με την Αιτωλοακαρνανία (Αγρίνιο 88χλμ) και Αρτα (77χλμ), ενώνει η περίφημη πενταξοτή πέτρινη γέφυρα, που έχει μήκος 50μ και κτίστηκε με πελεκητή πέτρα το 1909, από Ηπειρώτες μαστόρους. Επειδή δεν υπήρχαν τότε αυτοκίνητα, το πλάτος της θα έπρεπε να εξυπηρετεί δύο φορτωμένα μουλάρια, αν αντάμωναν πάνω στην γέφυρα από αντίθετες κατευθύνσεις, ενώ σήμερα εξυπηρετεί την διέλευση αυτοκινήτων.
Στο φαράγγι του Φούρνου και στις Κλειδερές, 3 χλμ από το χωριό, λειτουργεί ανακαινισμένος νερόμυλος. Στην ίδια περιοχή κατασκευάζεται μικρός υδροηλεκτρικός σταθμός, αξιοποιώντας, ενεργειακά τις υδατοπτώσεις του παραποτάμου Πλατανιά, στον οποίο συναντάμε τα άγρια απόκρημνα βράχια "Μπράγα" και "Κουμπλίτσα". Τα βράχια υψώνονται κατακόρυφα, δημιουργώντας ένα πανέμορφο φαράγγι.
Τέσσερα χλμ. από το Αργύρι, στο χωματόδρομο προς το Διάσελο και τα Κέδρα, βρίσκεται ο "Αηλιάς", προφήτης Ηλίας, ο οποίος είναι κτισμένος, κατά ένα μεγάλο μέρος του σε σπηλιά. Ενώ από την αυλή του μπορεί να θαυμάσει κάποιος μια θαυμάσια θέα.
Λίγο πιο πάνω βρίσκεται η Λάκκα του "Αηλιά" και η κορφή της Κομπλίτσας, από όπου μπορεί κανείς να αγναντέψει ως τον Αχελώο και τα χωριά του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και τα χωριά της Αρτας. Αγναντεύοντας κανείς από την άλλη μεριά, (οδικός 2χλμ) μπορεί να δει να υψώνεται με δέος ο επιβλητικός και απόκρημνος βράχος του "Παπά το Πήδημα", του οποίου η ονομασία είναι εμπνευσμένη από την λαϊκή παράδοση της πτώσης ενός ιερωμένου αφού λέγεται ότι όργωνε το χωράφι του, ημέρα Κυριακή στο πάνω μέρος του βράχου.