Γίδα βραστή

Υλικά

1 κιλό γίδα (κομμένη σε μερίδες)
Αλάτι
Πιπέρι
Λεμόνι
Λάδι
Καρότο
Σέλινο
Κρεμμύδι
Πατάτα

Διαδικασία

Τοποθετούμε τις μερίδες της γίδας στην κατσαρόλα με αρκετό νερό, αλάτι, πιπέρι και λάδι.

Στην συνέχεια αφού κόψουμε σε μικρά κομμάτια τα καρότα, το σέλινο, τα κρεμμύδια και τις πατάτες, τα ρίχνουμε όλα μαζί και ανακατεύουμε την κατσαρόλα κλείνοντας την.

Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για αρκετή ώρα, διότι το κρέας της γίδας είναι σκληρό.

Γουμίδια

Υλικά

Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Λαχανικά (σέσκουλο, σπανάκι, πράσα, μαϊντανός, κρεμμύδια)
1 κούπα ρύζι

Διαδικασία

Αφού ψιλοκόψουμε όλα τα παραπάνω λαχανικά, τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και στην συνέχεια προσθέτοντας νερό, ρίχνουμε και το ρύζι.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε να βράσουμε.

Μπουκουβάλα

Υλικά

Αλάτι
Λάδι
2 αυγά
Φέτα
Ψωμί μπομπότα

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε λάδι και χτυπάμε δύο αυγά. Μόλις τηγανιστούν λίγο προσθέτουμε λίγο αλάτι, την φέτα και την μπομπότα την οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.

Αφού τα ανακατέψουμε όλα καλά και δούμε ότι έχουν πλέον τηγανιστεί, η "Μπουκουβάλα" μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Πλαστός

Υλικά

Αλάτι
Λάδι
Γάλα
300 γρ. Φέτα
2 αυγά
1 κιλό καλαμποκάλευρο
Λαχανικά (κρεμμύδι, πράσο, σπανάκι, σέσκουλο, μαϊντανός, άνηθος)

Διαδικασία

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε μαζί με την φέτα και ένα φλιτζάνι καλαμποκάλευρο, τα αυγά, αλάτι και λάδι, ώστε να γίνουν ένα μείγμα.

Στην συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα: βάζουμε σ' ένα μπώλ το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο, ένα φλιτζάνι γάλα και προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να γίνει κρεμμώδες.

Αφού λαδώσουμε λίγο το ταψί, απλώνουμε το 1/3 της κρέμας και βάζουμε πάνω από το μείγμα τα λαχανικά. Στη συνέχεια σκεπάζουμε τα λαχανικά με το υπόλοιπο της κρεμάς.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο για ψήσιμο.

Τσουκνίδια

Υλικά

Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Καλαμποκάλευρο
Τσουκνίδια

Διαδικασία

Τα τσουκνίδια είναι φαγητό της άνοιξης διότι θα πρέπει να είναι μαλακά και τρυφερά. Ρίχνουμε τα τσουκνίδια σε μια κατσαρόλα με νερό, ώσπου να βράσουνε αρκετά, στη συνεχεία τα βγάζουμε, τα σουρώνουμε και τα ψιλοκόβουμε.

Προσθέτουμε καλαμποκάλευρο, αλάτι, πιπέρι και λάδι τα ανακατεύουμε όλα μαζί ώσπου να γίνει μίγμα. Τα ξανατοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό από την πρώτη βράση το οποίο φροντίσαμε να κρατήσουμε. Ανακατεύουμε ξανά αραιώνοντας τα με το νερό της πρώτης βράσης, κλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε ώσπου να ολοκληρωθεί η βράση. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος, περίπου 40-45 λεπτά της ώρας.